Jurnal 0.2 Moscova

Moscova, Rusia

12 Mai 2017

Moscova se afla in topul destinatiilor mele preferate. Ultima data saream in sus de bucurie vazand cum ninge ca in povesti  ascultand slujba intr-o mica biserica ortodoxa din Kremlin, Piata Rosie.

Oamenii sunt foarte reci aici, nu gasesti ospitalitatea asiatica, nici gand, sau europeana. Chiar cei din stafful de la hotel au un fel taios de a te intampina de iti vine sa te ascunzi.

De cum aterizezi, simti ca ai ajuns in Rusia. 

Aeroportul este simplu si la subiect, fara impopotonari care sa impresioneze ochiul calatorului. Stafful din aeroport au un aer grav, o privire de soim si o pozitie dreapta ca de brad. Uniforme ca in filmele vechi rusesti, culori predominant albastru si verde inchis, semn ca traditia e adanca si respectata. La vama te scurteaza cu privirea, parca iti odorna. 

La bord, pasagerii rusi au o privire taioasa si mai nimeni nu iti zambeste. Iar pasagerele rusoaice sunt fantastic de aranjate, constiente de frumusetea lor. Multe poarta haine moderne cu usoare broderii rusesti. Ce m-a impresionat, pe langa aerul rece pe care il emana, este ca daca au nevoie de ceva, vin tocmai din capatul avionului pana in spate sa iti ceara ce au nevoie. Apoi iti multumesc zambind si iti afiseaza un respect profund.

Povesteam cu o colega, odata venind dimineata dinspre aeroport spre hotelul din Moscova, la 5 dimineata rusoaicele era gata dichisite, aranjate, indiferent de serviciul lor. Poate nu ati inteles: 5 dimineata! Daca nu ar fi fost jobul meu de asa natura, la ora 5 doar m-as fii spalat pe fata, pe dinti, si maxim sa beau un ceai, cel mai probabil smiorcaindu-ma. Nu, tata, rusoaica e tantosa, aranjata din talpi pana in crestet cu un aer grav de normalitate asumata.

Alta data, ieseam din hotel sa mananc ceva. Cand au inceput sa treaca pe langa mine rusoaicele, nu stiam cum sa merg mai repede!  Si nu ma intelegeti gresit: nu eram imbracata rau. Au o feminitate aparte si o siguranta iesita din comun. De acum m-am invatat: data viitoare cand merg in Moscova, imi iau haine mai bune, sau pe cele mai bune! :))

Prolog:

Drage viitoare nepoate,

Oricat de ocupate veti fii, sa va ocupati decent si delicat de frumusetea voastra, ca o rusoaica de Moscova, asa cum am vazut-o eu.

IMG_5603

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s